Use our writing service to score better and meet your deadlines

No matter what kind of academic paper you need, it is simple and secure to hire a writer for a price you can afford at StudyHawks. Save more time for yourself.

Tell us your requirements

Posted in English

Algebra Help



Related Questions

Posted in English

ALGEBRA 1 HELP PLEASE

Y=-1/9x+b
-1=-1/9*6+b
-1=-2/3+b
b=-1/3

Posted in English

1. Which is the best paraphrase of the first paragraph? THE HIGH SCHOOL STEP TEAM Karla's cousin Jade urged her to join the step team."This afternoon you should defiantly try out!" Jade suggested after the final bell rang. "I know she wants the best for me," Karla thought to herself," but I'm not sure I'd be any good, and I'd feel embarrassed if I messed up in front of others." Karla had seen step teams in action: they stomped, they clapped, and they performed all kinds of synchronized moves "Our team is not as amazing as professional steppers, but we have a lot of fun!" Jade said. "Also, if you join the team, you will instantly have forty new friends!" "I like the idea of forty new friends," Karla thought to herself. "Still, I'm worried about bringing up my math grade. I'd better play it safe for now" she decided. "I really appreciate your concern, but I've got to say no thanks for now" Karla told Jade. " I'm going for after school help in math" As Karla turned away from Jade and walked down the hall towards math class, she pictured her cousin shrugging her shoulders "Okay do whatever you think is best," Jade said. I'll see you at home" Karla went to the after school math session. The work was challenging and she had to concentrate, and she The teacher said nice things to Karla about her efforts to grasp the ideas the were studying "And yet" Karla thought" I still have a lot of work and study ahead of me" When the afterschool math session ended Karla peeked into the gym. "Hey that's my cousin!" Jade cried out. "Come over here Karla." Forty male and female students stopped in midroutine to look at Karla. Too embarrassed to refuse , she joined one of the lines Karla soon learned that stepping requires a lot of mental energy. "It's something like math" she thought silently, "but not exactly the same. I have to connect my brain to my body and make it move or stop at exactly the right moment. The key here is to execute every movement skillfully" Very soon, Karla had mastered the teams trademark "Slap-finger-snap-slap-slap-stomp That night, Karla got to work on math At first ,she felt guilty about the time she spent in gym. Then she reminded herself of the of saying."All work and no play make Jack a dull boy." An English teacher once told her the origins of the cliché go all the way back to ancient Egypt. As Karla Worked she was surprised to find that she suddenly understood her algebra problems better than she had before. "there must be some carryover effect from step practice," she concluded. The concentration and focus that she exercised in step team practice seemed to help her focus more clearly on her math. Karla smiled as she thought," Who would have guessed that spending time with step team might be more helpful to my math grade than spending time on math work?" Later Karla was as much as a member of the step team as anybody" I don't feel the least bit embarrassed anymore" She told Jade "When I am stepping I feel completely focused on the rhythm of the team and working together with my forty new friends. •After school , jade tells her cousin Karla to try out for the step team . •Jade cares about her cousin Karla and makes a suggestion to her. •Karla listens as her cousin jade tells her about being on the step team. •Karla hears the bell ring and runs into her cousin jade.

The best paraphrase of the first paragraph is...

  • After school, Jade tells her cousin Karla to try out for the step team.

In the first paragraph Jade is trying to convice Karla to join the step team. It goes on to talk about how Karla is nervous about trying out because she doesn't want to mess up in front of others. While Jade cares about Karla, it isn't the most important part of the paragraph.

Posted in English

Write as an algebraic expression: 52% of a

52% of A can be presented as 52/100 a, which is actually 13/25 a, or if you prefer decimals you can write it down as 0.52a.

Use our writing service to score better and meet your deadlines

No matter what kind of academic paper you need, it is simple and secure to hire a writer for a price you can afford at StudyHawks. Save more time for yourself.

Tell us your requirements

Posted in English

The high school step team: Karla’s cousin Jade urged her to join the step team. “This afternoon you should definitely try out!” Jade suggested after the final bell rang. “I know she wants the best for me,” Karla thought to herself, “but I’m not sure I’d be any good, and I’d feel embarrassed if I messed up in front of others.” Karla had seen step teams in action: they stomped, they clapped, and they performed all kinds of skillful, synchronized moves. “Our team is not as amazing as professional steppers, but we have a lot of fun!” Jade said. “Also, if you join the team, you will instantly have forty new friends!” “I like the idea of forty new friends,” Karla thought to herself. “Still, I’m worried about bringing up my math grade. I’d better play it safe for now," she decided. “I really appreciate your concern, but I’ve got to say no thanks for now,” Karla told Jade. “I’m going for after­school help in math.” As Karla turned away from Jade and walked down the hall towards the math class, she pictured her cousin shrugging her shoulders. “Okay, do whatever you think is best,” Jade said. “I’ll see you at home.” Karla went to the after­school math session. The work was challenging, and she had to concentrate. The teacher said nice things to Karla about her efforts to grasp the ideas they were studying. “And yet,” Karla thought, “I still have a lot of work and study ahead of me.” When the after­school math session ended, Karla peeked into the gym. "Hey, that’s my cousin!” Jade cried out. “Come on over here, Karla.” Forty male and female students stopped in mid­routine to look at Karla. Too embarrassed to refuse, she joined one of the lines. Karla soon learned that stepping requires a lot of mental energy. “It’s something like math,” she thought silently, “but not exactly the same. I have to connect my brain to my body, and make it move or stop at exactly the right moment. The key here is to execute every movement skillfully.” Very soon, Karla had mastered the team’s trademark “slap–finger–snap–slap–slap–stomp.” That night, Karla got back to work on math. At first, she felt guilty about the time spent in the gym. Then she reminded herself of the old saying, “All work and no play makes Jack a dull boy.” An English teacher once told her the origins of this cliché go all the way back to ancient Egypt.As Karla worked, she was surprised to find that she suddenly understood her algebra problems better than she had before. “There must be some carry­over effect from step practice,” she concluded. The concentration and focus that she exercised in step team practice seemed to help her focus more clearly on her math. Karla smiled as she thought, “Who would have guessed that spending time with a step team might be more helpful to my math grade than spending time on math work?” Later, Karla was as much a member of the step team as anybody. “I don’t feel the least bit embarrassed anymore,” she told Jade. “When I am stepping, I feel completely focused on the rhythm of the team and working together with my ‘forty new friends.’ As an added bonus, my math work now seems much easier.1.) the high school step team addresses all of the following themes except: a. practice makes perfect b. friends are always there to support one another***c.peer pressure can be a good thingd. it is important to try something new before deciding against it. 2. which is the main way the author reveals Jade's character to readers? a. by describing Jade's appearanceb. by describing Jade's thoughtsc. by what Jade's says and what Karla thinks about Jade*****3.) "I really appreciate your concern, but I've got to say no thanks for now." Karla told Jade. "I'm going for after school help in math."which of the following words best described Karla's tone? a. determinedb. disappointed c. grateful ***d. resolved

A, C, D  those are the answers to the ya you know

hope helps

Posted in English

20 POINTS!!!!!! Please check these! The High School Step Team Karla’s cousin Jade urged her to join the step team. “This afternoon you should definitely try out!” Jade suggested after the final bell rang. “I know she wants the best for me,” Karla thought to herself, “but I’m not sure I’d be any good, and I’d feel embarrassed if I messed up in front of others.” Karla had seen step teams in action: they stomped, they clapped, and they performed all kinds of skillful, synchronized moves. “Our team is not as amazing as professional steppers, but we have a lot of fun!” Jade said. “Also, if you join the team, you will instantly have forty new friends!” “I like the idea of forty new friends,” Karla thought to herself. “Still, I’m worried about bringing up my math grade. I’d better play it safe for now," she decided. “I really appreciate your concern, but I’ve got to say no thanks for now,” Karla told Jade. “I’m going for after­school help in math.” As Karla turned away from Jade and walked down the hall towards the math class, she pictured her cousin shrugging her shoulders. “Okay, do whatever you think is best,” Jade said. “I’ll see you at home.” Karla went to the after­school math session. The work was challenging, and she had to concentrate. The teacher said nice things to Karla about her efforts to grasp the ideas they were studying. “And yet,” Karla thought, “I still have a lot of work and study ahead of me.” When the after­school math session ended, Karla peeked into the gym. "Hey, that’s my cousin!” Jade cried out. “Come on over here, Karla.” Forty male and female students stopped in mid­routine to look at Karla. Too embarrassed to refuse, she joined one of the lines. Karla soon learned that stepping requires a lot of mental energy. “It’s something like math,” she thought silently, “but not exactly the same. I have to connect my brain to my body, and make it move or stop at exactly the right moment. The key here is to execute every movement skillfully.” Very soon, Karla had mastered the team’s trademark “slap–finger–snap–slap–slap–stomp.” That night, Karla got back to work on math. At first, she felt guilty about the time spent in the gym. Then she reminded herself of the old saying, “All work and no play makes Jack a dull boy.” An English teacher once told her the origins of this cliché go all the way back to ancient Egypt. As Karla worked, she was surprised to find that she suddenly understood her algebra problems better than she had before. “There must be some carry­over effect from step practice,” she concluded. The concentration and focus that she exercised in step team practice seemed to help her focus more clearly on her math. Karla smiled as she thought, “Who would have guessed that spending time with a step team might be more helpful to my math grade than spending time on math work?” Later, Karla was as much a member of the step team as anybody. “I don’t feel the least bit embarrassed anymore,” she told Jade. “When I am stepping, I feel completely focused on the rhythm of the team and working together with my ‘forty new friends.’ As an added bonus, my math work now seems much easier.” 1. Read the following sentences from "The High School Step Team." As Karla turned away from Jade and walked down the hall towards the math class, she pictured her cousin shrugging her shoulders. "Okay, do whatever you think is best," Jade said. "I'll see you at home." After reading these sentences, the reader can infer that a. Jade and Karla frequently argue with each other. b. Karla is not happy that Jade in pressuring her. c. Jade is used to doing things that don't involve Karla. d. Karla is familiar with Jade's nonverbal reactions.*** 2. Which is the best paraphrase of the first paragraph? a. After school, Jade tells her cousin Karla to try out for the step team.*** b. Jade cares about her cousin Karla and makes a suggestion to her. c. Karla listens as her cousin Jade tells her about being on the step team. d. Karla hears the bell ring and runs into her cousin Jade. 3. The author reveals Karla's character to readers by describing a. what Karla says, does, and thinks.*** b. how Jade and other students react to Karla. c. what Karla's teachers tell her. d. why Karla is embarrassed in the gym. 4. Which of the following words best describes the relationship between Karla and Jade? a. competitive b. encouraging*** c. friendly d. unpredictable 5. Read the following sentences form "The High School Step Team." "I really appreciate your concern, but I've got to say no thanks for now," Karla told Jade. "I'm going for afterschool help in math." Which of the following words best describes Karla's tone? a. determined b. disappointed c. grateful*** d. resolved

1. In my opinion, the best option is c. Jade is used to doing things that don't involve Karla. Karla seems to be an insecure girl with little self-confidence. She looks for support in other people, but doesn't seem to find as much of it as she would like to. Jade, on the other hand, is pretty much independent. So, Karla must make her own decisions, at her own time. Eventually, she realizes that it's for the best.

2. The best option, in my opinion, is 
a. After school, Jade tells her cousin Karla to try out for the step team. We don't see from this passage that Jade cares about Karla, so the B option isn't right. The C option isn't right because it doesn't mention the school. The D option isn't right because Karla's running into Jade is not the point. 

3. The correct option is 
a. what Karla says, does, and thinks. We get to see not only her dialogues and interactions with other people, but also her intimate thoughts and fantasies. For example, we see her picturing Jade's shrugging.

4. Yes, I also think the best answer is 
b. encouraging. It is not just an ordinary friendship. We see that Jade urges Karla to join the step team, and does it more than once. It is not competitive because Karla is not jealous at Jade, nor vice versa. It is not unpredictable either, as everything has a logical order. Karla doesn't act on impulse. She really changes her mind.

5. Although Karla definitely is grateful, I don't think it's her primary concern at this point. I rather think the best option is 
a. determined. Saying "thanks" is a matter of courtesy (even though she really means it). But she has just made a decision to refrain from curiosity and go home to practice math, as it seems the right thing to do. So, she must invest all of her determination to do it.

Posted in English

Which of the following statements is not true of deductive reasoning? It is used to make general conclusions. It is used to prove that statements are true. It is used when you solve an equation in algebra. It is used to prove basic theorems.

Answer:

It is used to make general conclusions is not true of deductive reasoning.

Explanation:

Deductive reasoning is a kind of thinking also called deductive logic, that includes a process where you have to reason several premises and get to a logical true conclusion, this means that if the premises you start with are true and all the process is followed in a correct and precise form the conclusion will be true as well.

Use our writing service to score better and meet your deadlines

No matter what kind of academic paper you need, it is simple and secure to hire a writer for a price you can afford at StudyHawks. Save more time for yourself.

Tell us your requirements

Use our writing service to score better and meet your deadlines

No matter what kind of academic paper you need, it is simple and secure to hire a writer for a price you can afford at StudyHawks. Save more time for yourself.

Tell us your requirements

Posted in English

"Algebra is a precursor for calculus because it will help students to be successful in the latter course." Which word is closest in meaning to the underlined word? precursor is the underlined word. a. complex training b. preceding requirement c. brief introduction d. predominant trait

The word "precursor" means "preceding requirement". This means that before a student is able to take courses in Calculus, it is required that the passed all the requirements for his Algebra. Calculus is a course which involves the study on derivatives and integrals. 

Posted in English

HELP ME ASAP PLZZZ!!!!! Select all that apply. Which of the following are incorrectly capitalized? Anne Nelson, doctor mountains hallowe'en my uncle algebra literary society

Hallowe én. it is a date it it important in the calendar it has to be capitalized.

Literary Society. it is a group of people recognized under that name.It needs capital letters because it is a proper name for identifying the group.

All the rest would be wrong if they appeared at the beginning of a sentence.In such a case they should all be capitalized.

Posted in English

What correction would you make to fix the punctuation error in the following sentence? Leeann studied all weekend; therefore: she did well on her algebra test. Replace the semicolon after “weekend” with a comma Replace the colon after “therefore” with a comma Replace the colon after “therefore” with a semicolon Replace the semicolon after “weekend” with a colon

Answer:

The correction that should be made in order to fix the punctuation error in the given sentence above is, replace the colon after "therefore" with a comma. Therefore, the correctly punctuated sentence would be, Leeann studied all weekend; therefore, she did well on her algebra test.

Explanation:

Use our writing service to score better and meet your deadlines

No matter what kind of academic paper you need, it is simple and secure to hire a writer for a price you can afford at StudyHawks. Save more time for yourself.

Tell us your requirements

Posted in English

What correction would you make to fix the punctuation error in the following sentence? Leeann studied all weekend; therefore: she did well on her algebra test. A) Replace the colon after “therefore” with a comma. B) Replace the semicolon after “weekend” with a comma. C) Replace the semicolon after “weekend” with a colon. D) Replace the colon after “therefore” with a semicolon.

The answer is A.

 In order to correct the punctuation in the sentence, it is necessary to replace the colon after the transition "therefore" with a comma. Transitions connect the ideas between two sentences, they are also called conjunctive adverbs. A transition occurs in the second of two related sentences, and, in the case of this sentence, a comma should follow "therefore".

Posted in English

Fran has been struggling with the tasks she has to accomplish over the next few weeks: homework due the next day (Tuesday), a French test that Thursday, an essay due in two weeks, an algebra test next Friday, and a science project the following Monday. To make things worse, she has to plan a surprise party for her best friend's birthday the weekend after next. How should she list her priorities, starting with the most urgent task? Rearrange the list below to build the right sequence.

Answer:

1) Finish homework which is due the next day (Tuesday).

2) Prepare for a French test that is due on Thursday.

3) Prepare  a science project that is due on the following Monday.

4) Prepare for the algebra test that is on the next friday.

5) Complete her essay that is due in two weeks.

6) Plan a surprise party for her best friend's birthday that is on weekend after next.

Explanation:

As Fran must list her priorities, starting with the most urgent task for the least urgent, the last place on her list of priorities must be the surprise party for her best friend's birthday, because Fran's academic life must be more important than parties and friendships, so she should only worry about her friend's party when she finishes her academic tasks.

Regarding the academic tasks, Fran should start with the one that the date of delivery is closest, so she can deliver all her tasks in the right time, avoid delays in delivery and avoid problems in school.

Use our writing service to score better and meet your deadlines

No matter what kind of academic paper you need, it is simple and secure to hire a writer for a price you can afford at StudyHawks. Save more time for yourself.

Tell us your requirements

Posted in English

Raoul earned three A's last semester but his one downfall was Advanced Algebra. a. semester but, his b. no punctuation needed c. semester, but his

The correct answer for the question that is being presented above is this one: "c. semester, but his." Raoul earned three A's last semester but his one downfall was Advanced Algebra. We use a comma plus a little conjunction -- in that order --  (and, but, for, nor, yet, so) to connect two independent clauses.

Posted in English

1.Which answer corrects the error in capitalization? One of Martha's favorite novels is Natalie Babbitt's Tuck everlasting. A. Everlasting B. tuck C. natalie D. Novels 2.Which answer corrects the error in capitalization? Independence day, July 4, is a holiday celebrated across the country. A. july B. Day C. Country D. Holiday 3.Which answer corrects the error in capitalization? Yesterday, we visited the statue of Liberty in New York. A. Statue B. york C. Visited D. liberty 4.Which answer corrects the error in capitalization? This memorial honors Lincoln and his successful efforts to preserve the union. A. Union B. Preserve C. lincoln D. Memorial 5.Which answer corrects the error in capitalization? The statue is more than 300 feet tall and was a gift from France to our Country. A. france B. Gift C. country D. Statue 6.Which answer corrects the error in capitalization? On January 1, 1863, Abraham Lincoln issued the Emancipation proclamation. A. The B. emancipation C. Proclamation D. Issued 7.Which answer corrects the error in capitalization? San Antonio is a city in Texas, and the site of the Battle of the alamo. A. Alamo B. battle C. Site D. City 8.Which sentence uses correct capitalization? A. Have you ever read Frank Stockton's story "The Lady, Or The Tiger"? B. The Religion of judaism began in the Middle East. C. Lake Superior is the largest lake in the United States. D. what does she know about the surprise party? 9.Which sentence uses correct capitalization? A. Have you seen that movie yet, Gretchen? B. The aztec People lived in central Mexico. C. We saw the original document of the Declaration of independence. D. Will governor Jacobs meet with the committee next month? 10.Which sentence uses correct capitalization? A. Was the treasurer of that Canadian bank at the meeting in New York last week? B. Uncle Jeff and aunt Lucy said they would stop by on Thanksgiving. C. This is Professor Colton, one of the most respected Scientists at the college. D. One of my favorite books by Maurice Sendak is Where The Wild Things are. 11.Which sentence uses correct capitalization? A. Which planet is the farther from the sun, neptune or uranus? B. Is Fifth Avenue one of the busiest streets in New York City? C. Most people in Guatemala speak spanish, but many speak other languages as well. D. There are ancient greek sculptures in the Getty Museum in Los Angeles. 12.Which sentence uses correct capitalization? A. Few places are more beautiful than Sicily, an island South of mainland Italy. B. Many different singers have recorded the song "My Blue Heaven," originally sung by Gene Austin. C. Let's head over to Bella Rosa café for breakfast. D. My Grandfather was a general in the army. 13.Which additional word in the sentence should be capitalized? Senator Jones, would you like to be seated with officer Marks? A. You B. Officer C. Seated D. Would 14.Which additional word or words in the sentence should be capitalized? The north star is part of the constellation Ursa Minor. Choose all answers that are correct. A. Constellation B. North C. Star D. Is 14.Which additional word in the sentence should be capitalized? Do you like William Wordsworth's poem "I Wandered lonely as a Cloud"? A. Lonely B. You C. As D. A 15.Which additional word or words in the sentence should be capitalized? Cassie began her letter with, "dear uncle Jack." Choose all answers that are correct. A. Dear B. Letter C. Began D. Uncle 16.Which additional word in the sentence should be capitalized? Carmen moved to fifty-seventh Avenue. A. Moved B. Fifty-seventh C. To 17.Which additional word in the sentence should be capitalized? Which course is Rachel taking: algebra 101 or 102? A. Algebra B. Course C. Taking 18.Which additional word or words in the sentence should be capitalized? The cruise ship left from san diego. Choose all answers that are correct. A. Cruise B. Diego C. San D. Ship 19.Which additional word or words in the sentence should be capitalized? The united nations is meeting in a special session in Europe. Choose all answers that are correct. A. Session B. United C. Meeting D. Nations 20.Which additional word in the sentence should be capitalized? I am fascinated by the rings around the planet saturn. A. Saturn B. Rings C. Fascinated D. Planet 22.Which additional word or words in the sentence should be capitalized? The girl scouts of America promote outdoor activities and service projects. Choose all answers that are correct. A. Girl B. Service C. Outdoor D. Scouts

1.a
2.b
3.a
4.a
5.c
6.c
7.a
8.c
9.a
10.a
11.b
12.b
13.b
14.a
15.d
16.b
17.a
18. c & b
19. b&d
20.a
22.a&d

Posted in English

Either you master a new drum lick each day or __________. Which phrase creates parallel structure between coordinate ideas and completes the sentence? to compete is out of the question forget about competing this year risk failing algebra out of the band

The correct answer is forget about competing this year. What makes a sentence parallel is using the same gramatical structures in numerous consecutive clauses. If you put forget about competing this year you do just that because it's the same form as "either you master a new drum lick each day or".

Use our writing service to score better and meet your deadlines

No matter what kind of academic paper you need, it is simple and secure to hire a writer for a price you can afford at StudyHawks. Save more time for yourself.

Tell us your requirements