Use our writing service to score better and meet your deadlines

No matter what kind of academic paper you need, it is simple and secure to hire a writer for a price you can afford at StudyHawks. Save more time for yourself.

Tell us your requirements

Posted in Social studies

Between 1805 and 1833, Georgia sold almost 75% of the state to about 100,000 families and individuals for a few pennies. What was this system of land distribution called?


Land Lottery System


Related Questions

Posted in Social studies

Cities such as Geneva, Switzerland; Brussels, Belgium; and Washington, DC, are considered global cities primarily due to their influence in world __________. A. religion B. culture C. trade, banking, and finance D. government

Answer:

Explanation:

The best and most correct answer among the choices provided by the question is the third choice or letter C.

Cities such as Geneva, Switzerland; Brussels, Belgium; and Washington, DC, are considered global cities primarily due to their influence in world trade, banking and finance.

I hope my answers has come to your help.  and have a nice day ahead!

Posted in Social studies

In terms of education, state governments are responsible for A: creating private schools B: establishing school districts C: providing transportation to schools D: maintaining school infrastructure

I think the correct answer from the choices listed above is option B. In terms of education, state governments are responsible for establishing school districts. In the United States, public schools belong to school districts, which are governed by school boards. Hope this answers the question.

Posted in Social studies

Who controls the prices of goods and services in an econemy system of communism

The state. Prices of goods and services are set by central bureaus dedicated to the task and are enforced by state agents.

Posted in Social studies

Many African American soldiers fought with destracion in

African Americans during the war moved north to take the place of men who had been drafted into the war, in factories.They eventually had the Civil Rights Act passed and also gained many working rights and employment opportunities through programs involving affirmative action which put quotas on working demographics. I hope this helps you

Use our writing service to score better and meet your deadlines

No matter what kind of academic paper you need, it is simple and secure to hire a writer for a price you can afford at StudyHawks. Save more time for yourself.

Tell us your requirements

Posted in Social studies

Were the Romans more likely to choose a land or a water route to Spain

A cording to google "The Romans would have been more likely to choose a water route to Spain. A water route would have been much shorter, and stops to restock supplies could have been made at Sardinia and other islands along the way."

Posted in Social studies

Which of the following statements best describes the distribution of power during the founding period?

It seems that you have missed the necessary options for us to answer this question, but anyway here is the answer. The statement that best describes the distribution of power during the founding period is that, the nation was composed of competing elites. Hope this answers the question. Have a great day!

Posted in Social studies

Strong loyalty to a state or religión is called...

Answer: Patriotism

Explanation:

Patriotism is known to be a show of allegiance to a state or religion which shows in an individual’s behaviour. Furthermore, it is a feeling which makes an individual to go all out for their country or religion with great pride and without any show of shame. Thus, patriotism can be shown to a state by obeying the national anthem and national pledge when it is been recited and so on.

Posted in Social studies

Cities such as Geneva, Switzerland; Brussels, Belgium; and Washington, DC, are considered global cities primarily due to their influence in world __________. A. religion B. culture C. trade, banking, and finance D. government

The correct answer that would best complete the given statement above would be option D. Cities such as Geneva, Switzerland; Brussels, Belgium; and Washington, DC, are considered global cities primarily due to their influence in world GOVERNMENT. Hope this answers your question. Have a great day!

Use our writing service to score better and meet your deadlines

No matter what kind of academic paper you need, it is simple and secure to hire a writer for a price you can afford at StudyHawks. Save more time for yourself.

Tell us your requirements

Posted in Social studies

In terms of education, state governments are responsible for A: creating private schools B: establishing school districts C: providing transportation to schools D: maintaining school infrastructure

Answer:

B. Establishing school districts.

Explanation:

In terms of education, the states governments are responsible for establishing school districts; organizations that create a school system for all public elementary or secondary schools located in a specific geographic boundary within a state. States governments are responsible for the education system including teaching methods, materials, subjects, policies, requirements and standards that affect the quality of education and can delegate this responsibilities to school districts to maintain a better administration focused on a specific location.

Posted in Social studies

What was Father Miguel Hidalgo's main contribution to the Mexican War for Independence? A. He led the army as its primary military leader throughout the war. B. He was the Spanish leader who agreed to give Mexico its independence. C. He incited the people to revolt against the Spanish government. D. He negotiated with the United States about Mexican territory.

Don Miguel Hidalgo y Costilla or simply Miguel Hidalgo, was a Mexican Roman Catholic priest and a leader of the Mexican War of Independence. He led the army as its primary military leader throughout the war. He exhorted Mexicans to rise up and throw off Spanish tyranny. So the answer is A.

Posted in Social studies

The king's power in south african states such as mapungubwe was tied to the authority of what other figure in society?

The correct answer for the given question above would be a DIVINER. The king's power in south African states such as Mapungubwe that was tied to the authority of other figure in society such as a diviner. Hope this is the answer that you are looking for. Have a great day!

Use our writing service to score better and meet your deadlines

No matter what kind of academic paper you need, it is simple and secure to hire a writer for a price you can afford at StudyHawks. Save more time for yourself.

Tell us your requirements

Posted in Social studies

What are the disadvantages of a federal system of government ?

Disadvantages: There may be infringements on other states, often causing rivalry and competition

Use our writing service to score better and meet your deadlines

No matter what kind of academic paper you need, it is simple and secure to hire a writer for a price you can afford at StudyHawks. Save more time for yourself.

Tell us your requirements

Posted in Social studies

1. Which statement is true regarding the "relationship merry-go-round"? A. In some cultures, romantic love was considered a form of madness. B. Most people chose to remain single in order to pursue career goals. C. Arranged marriages are no longer the norm in India. D. By the age of 40, about 75% of Americans have married at least once

The answer is A. "In some cultures, romantic love was considered a form of madness." Although "D" is an attractive answer, the correct number is 95% of Americans have married by the time they are 40. So once more, the answer is A. Good luck!

Posted in Social studies

Which two governments colonized most of the area in this region? Great Britain Portugal Spain the United States

SOS:

The answer is Portugal and Spain!

They colonized most of the Caribbean, Central America, and South America!

Hope this helps!

Posted in Social studies

A case where no law existed would be a state of anarchy

Anarchy is a state of government in which there is no government. This means that there are no rules because there is no force behind the rules that are set. Anarchy is the state of order which has no order because of a lack of government.

Use our writing service to score better and meet your deadlines

No matter what kind of academic paper you need, it is simple and secure to hire a writer for a price you can afford at StudyHawks. Save more time for yourself.

Tell us your requirements

Posted in Social studies

What are the main differences between the flat, regressive, and progressive tax plans? Under which plan would you pay the most in taxes? Under which plan would you pay the least in taxes? Which tax system would benefit you the most? Explain your response and refer to your specific career. Do you think the plan that benefits you most is the most fair for everyone? Explain your response. Imagine you marry and your spouse earns $50,000 per year. You will be filing your taxes together. Does this change your opinion of the proposed tax plans? Explain your response.

#1) What are the main differences between the flat, regressive, and progressive tax plans?

Answer: The main differences between a flat, regressive, and progressive tax plans is that the flat tax you pay the same amount even if the price of the good increases (applies for everybody), a regressive tax is the one that decreases if the amount of money you make increases, and the progressive tax is when the tax increases if the amount of money you make increases or the price of a good rises.

#2) Under which plan would you pay the most in taxes?

Answer: This would happen under the Progressive Tax System

#3) Under which plan would you pay the least in taxes?

Answer: This would happen under the Regressive Tax System
#4) Which tax system would benefit you the most? Explain your response and refer to your specific career.

Answer:I believe that the most convenient tax system for me would be the Regressive Tax System. The reason being that in my career Computer Engineer, I will be working a lot and making big amounts of money. I would like to keep all the money but since not possible pay the least amount of tax.

#5) Do you think the plan that benefits you most is the most fair for everyone? Explain your response.

Answer: Well of course in some cases it will not be fair for everyone since I am interested in what is convenient for me. That would leave the people that do not make as much money paying more taxes. But either way one side will be affected.

#6) Does this change your opinion of the proposed tax plans? Explain your response.

Answer: I believe it will not change my opinion of the proposed tax plans. My only focus will have to be to get a good paying job with which I will be able to support my family.

I hope it helps, Regards.

Use our writing service to score better and meet your deadlines

No matter what kind of academic paper you need, it is simple and secure to hire a writer for a price you can afford at StudyHawks. Save more time for yourself.

Tell us your requirements