Use our writing service to score better and meet your deadlines

No matter what kind of academic paper you need, it is simple and secure to hire a writer for a price you can afford at StudyHawks. Save more time for yourself.

Tell us your requirements

Posted in Social studies

Who controls the prices of goods and services in an econemy system of communism


The state. Prices of goods and services are set by central bureaus dedicated to the task and are enforced by state agents.

Related Questions

Posted in Social studies

What are the disadvantages of a federal system of government ?

Disadvantages: There may be infringements on other states, often causing rivalry and competition

Posted in Social studies

Select all that apply. Which of the following occur at the equilibrium price? Producers earn revenue to cover costs. Producers waste their resources. There are no shortages or surpluses. Consumers buy all the goods that are supplied.

The correct answer is: "There are no shortages or surpluses".

The equilibrum point refers to the price and quantity for which the desires of consumers (the amount of goods that they desire and can afford to buy) and the desires of producers (the amount of goods that they want to and can sell) concur. Therefore, at the equilibrum the markets clear, all units are allocated, and there are not surpluses or shortages.

Use our writing service to score better and meet your deadlines

No matter what kind of academic paper you need, it is simple and secure to hire a writer for a price you can afford at StudyHawks. Save more time for yourself.

Tell us your requirements

Posted in Social studies

In two to three sentences, explain why the private businesses will not provide public goods.

 Public goods are goods which are non-excludable (no one can be denied from using it) and non-rival (use by one wouldn't affect the consumption by another). 

Because of this, people want to use the good but not pay for it as they know, once the good is provided, they can't be excluded from using it. This is called Free riding. 

Private companies will not be able to tackle the problem of free riding as they won't know what rate to charge and how to make everyone pay. 

Govt. can, however do this easily.

Posted in Social studies

What are the main differences between the flat, regressive, and progressive tax plans? Under which plan would you pay the most in taxes? Under which plan would you pay the least in taxes? Which tax system would benefit you the most? Explain your response and refer to your specific career. Do you think the plan that benefits you most is the most fair for everyone? Explain your response. Imagine you marry and your spouse earns $50,000 per year. You will be filing your taxes together. Does this change your opinion of the proposed tax plans? Explain your response.

#1) What are the main differences between the flat, regressive, and progressive tax plans?

Answer: The main differences between a flat, regressive, and progressive tax plans is that the flat tax you pay the same amount even if the price of the good increases (applies for everybody), a regressive tax is the one that decreases if the amount of money you make increases, and the progressive tax is when the tax increases if the amount of money you make increases or the price of a good rises.

#2) Under which plan would you pay the most in taxes?

Answer: This would happen under the Progressive Tax System

#3) Under which plan would you pay the least in taxes?

Answer: This would happen under the Regressive Tax System
#4) Which tax system would benefit you the most? Explain your response and refer to your specific career.

Answer:I believe that the most convenient tax system for me would be the Regressive Tax System. The reason being that in my career Computer Engineer, I will be working a lot and making big amounts of money. I would like to keep all the money but since not possible pay the least amount of tax.

#5) Do you think the plan that benefits you most is the most fair for everyone? Explain your response.

Answer: Well of course in some cases it will not be fair for everyone since I am interested in what is convenient for me. That would leave the people that do not make as much money paying more taxes. But either way one side will be affected.

#6) Does this change your opinion of the proposed tax plans? Explain your response.

Answer: I believe it will not change my opinion of the proposed tax plans. My only focus will have to be to get a good paying job with which I will be able to support my family.

I hope it helps, Regards.

Use our writing service to score better and meet your deadlines

No matter what kind of academic paper you need, it is simple and secure to hire a writer for a price you can afford at StudyHawks. Save more time for yourself.

Tell us your requirements

Posted in Social studies

Supporters of the spoils system claimed it made government more efficient because like-minded individuals cooperated. Opponents claimed it made government less efficient because: A. Officials did little work B. The followers of the loyal party didn't cooperate C. Many experienced officials left office after each election

The correct answer is C.

The spoils system is a political strategy performed by a political party when it arrives to power. It consists on placing supporters, friends and relatives, in civil service positions, as a reward for helping in the road towards victory. It is totally opposite to a merit-based system.

When a new party or president arrived to office, the turnover was very elevated. For example, when the presidency of Jackson started 919 officials were removed. Such a system could not continue operating, therefore a separation was established, and the political leaders could not appoint civil servants anymore.

Posted in Social studies

An Enlightenment idea that influenced the Declaration of Independence was that a social contract A-controls the way businesses make money. B-specifies how much people must pay in taxes. C-states the rights of rulers and citizens. D-determines which class of people will be powerful.

C- states the rights of rulers and citizens.

While the Declaration of Independence which had many connections, the most important was the impact of the Social Contract. The Social Contract is the contract between the government and its residents and explains the rights of rulers and citizens.

John Locke, Thomas Hobbes, Jean-Jacques Rousseau played the most important for the formulation of the social contract governmental philosophy. John Locke understood that administration was obligated to follow the will of the citizens who created it or popular sovereignty. He affirmed that every citizen was equal in the judgment of the government.

Posted in Social studies

2)What is the name of the biggest university system in Honduras? Universidad Nacional Autonoma de Honduras Universidad Nacional Autonoma de Tegucigalpa Universidad en Honduras 4) What is the main difference between Puerto Rican Graduation ceremony and a U.S. graduation ceremony? the type of clothing worn the types of guests the behavior expected from the students the language spoken.

Answer: The correct answer for Question 2 is Universidad Nacional Autónoma de Honduras while the correct answer for Question 4 is the language spoken.

Explanation:

The biggest university system in Honduras is Universidad Nacional Autónoma de Honduras. This public university was founded in 1847 and it's the largest and highest ranked university in Honduras. 95,960 students are enrolled in 140 programs. On ther hand, the language spoken is the main difference between Puerto Rican and American graduation ceremonies. In Puerto Rico, the official language is Spanish, which is employed in ceremonies, while in US, English is spoken in all the processes.

Use our writing service to score better and meet your deadlines

No matter what kind of academic paper you need, it is simple and secure to hire a writer for a price you can afford at StudyHawks. Save more time for yourself.

Tell us your requirements

Posted in Social studies

Why are systematic names preferred over common names?

Systematic names preferred over common names because common names don't provide info about the chemical composition of the compound.

Thank you for posting your question here at brainly. I hope the answer will help you. Feel free to ask more questions.

Use our writing service to score better and meet your deadlines

No matter what kind of academic paper you need, it is simple and secure to hire a writer for a price you can afford at StudyHawks. Save more time for yourself.

Tell us your requirements

Posted in Social studies

Why did the framers see a need for a national court system?

"They believed the new government needed a way to enforce its laws in a uniform way across the nation."

Posted in Social studies

I need help fast can someone help me please #1,how does a bill become the law #2,what is federalism #3,define and provide an example for concurrant power delegated power resrved power #4,what is the differance of civil and criminal law #5,how is our court system structured #6,what is an appeal

1. If two-thirds of the Representatives and Senators support the bill, the President's veto is overridden and the bill becomes a law
2.t 
he federal principle or system of government.
3.
delegated power is a power given to the national government. declaring war,
reserved power is a power specifically reserved to the states. Powers include  determining the speed limit.
Concurrent powers  are shared by both the State and the federal  government.taxing, borrowing money and establishing courts.
4. Criminal laws regulate crimes, or wrongs committed against the government. Civil laws regulate disputes between private parties.
5. Judicial Legislative and Executive
6.
apply to a higher court for a reversal of the decision of a lower court.
hope this helps

Use our writing service to score better and meet your deadlines

No matter what kind of academic paper you need, it is simple and secure to hire a writer for a price you can afford at StudyHawks. Save more time for yourself.

Tell us your requirements

Posted in Social studies

The most important reason why two countries that have the same GDP can have vastly different standards of living is because of a. population size. b. income distribution. c. access to health care. d. access to consumer goods.

Answer:

A.

Explanation:

Countries with the same GDP can have different standards of living because of the differences in population size. A less populated country can have the same GDP as a more populated and the less populated one will have a much better living standard because the inequalities will be reduced when comparing to a bigger country.

Posted in Social studies

Why was it important for egyptions to devolp a system of writing?

Egyptians believed that they needed to record information about topics such as government and religion, so they created written scripts.

Use our writing service to score better and meet your deadlines

No matter what kind of academic paper you need, it is simple and secure to hire a writer for a price you can afford at StudyHawks. Save more time for yourself.

Tell us your requirements